Politica de confidentialitate

Protectia Datelor cu Caracter Personal

GLOBAL RESEARCH & DEVELOPMENT, avand sediul social in The Picasso Building, Caldervale Rd., WF1 5PF Wakefield, West Yorkshire, United Kingdom, este operator de date cu caracter personal.

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de catre Global Research & Development numai in masura permisa prin Regulamentul General (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR).

Termeni in intelesul Regulamentului General (UE) 2016/679:

date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

prelucrare” inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;

restrictionarea prelucrarii” inseamna marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita prelucrarea viitoare a acestora;

operator” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele prelucrarii sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern;

persoana imputernicita de operator” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului;

parte terta” inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism, altul decat persoana vizata, operatorul, persoana imputernicita de operator si persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei imputernicite de operator, sunt autorizate sa prelucreze date cu caracter personal;

consimtamant” al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;

Global Research & Development prelucreaza datele personale colectate in temeiul incheierii si executarii contractelor cu clientii, in vederea realizarii intereselor legitime in relatie cu scopurile mentionate mai sus si in alte situatii in temeiul consimtamantului clientilor. Scopurile colectarii datelor sunt: informarea utilizatorilor/clientilor (cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe www.alessandro-romania.com, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si a serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si a serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si a comportamentului consumatorilor.

Prin citirea prezentei Politici de Protectie a Datelor cu Caracter Personal si a Politicilor de Folosire a Cookie-urilor ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de GDPR, respectiv:

- dreptul la transparenta informatiilor, a comunicarilor si a modalitatilor de exercitare a drepturilor dumneavoastra;
- dreptul la informare si acces la datele dumneavoastra cu caracter personal;

- dreptul la rectificare si dreptul la stergerea datelor;
- dreptul la restrictionarea prelucrarii;
- dreptul la portabilitatea datelor;
- dreptul la opozitie si de a nu fi supus unui procesul decizional individual automatizat; 
- dreptul de a va adresa Autoritatii de Supraveghere (ANSPDCP) in caz de incalcare a drepturilor dumneavoastra garantate de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal.

Pentru exercitarea drepturilor mai sus mentionate sau pentru orice intrebare legata de modul in care datele dumneavoastra sunt utilizate ori daca unele dintre datele despre dumneavoastra sunt incorecte, ne puteti contacta la adresa de mail office@glo-re.uk.  

In cerere, va rugam sa mentionati daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (postala sau e-mail). Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dumneavoastra. Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate si stocate doar in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre, inclusiv pentru a preintampina incalcarea securitatii sistemelor si pentru respectarea legii si a termenilor nostri contractuali. In acest sens, Global Research & Development va stoca datele dvs. in conformitate cu Politica de Retentie a Datelor care reglementeaza termene limita prestabilite si bine documentate pentru diferite categorii de date cu caracter personal, in functie de specificul operatiunilor pentru care sunt necesare. Mai mult, Global Research & Development se asigura ca datele cu caracter personal sunt adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar pentru scopurile in care sunt prelucrate si de asemenea, se asigura ca perioada pentru care datele cu caracter personal sunt stocate este limitata, iar la implinirea termenelor limita, datele personale nu vor mai fi prelucrate in aceste scopuri.

Informatiile privind tertii

Datele cu caracter personal pe care ni le incredintati sunt private si nu vor fi dezvaluite, vandute sau transferate tertilor. Exceptii sunt partenerii nostri care ne ajuta in gestionarea afacerii si in servirea clientilor nostri. Acesti parteneri includ: platforma prin intermediul careia am construit si unde hostam site-ul, procesatori de date, furnizori de aplicatii de marketing pentru e-mail, furnizori de gateway-uri, furnizori de servicii de curierat, servicii bancare, PayPal si alte parti care fac parte integranta din procesul nostru de afaceri. Acesti parteneri sunt rugati sa asigure confidentialitatea informatiilor primite. Folosim servicii terte pentru a asigura functionalitatea afacerii noastre. Avem relatii contractuale cu urmatoarele companii si impartasim datele cu acestia in conditiile propriei politici:

ShopifyAcest site este hostat and Construit cu ShopifyShopify apartine  Shopify Inc., cu sediul in 490, Rue De La Gauchetière Ouest Montréal, QC, Canada H2Z 0B3 si opereaza sub urmatoarele Private Policy, Cookie Policy si Terms of ServiceShopify inregistreaza si analizeaza datele utilizatorilot pentru a furniza servicii de creare de magazine online, hosting si analiza. Shopify participa la Eu-US si Swiss-US Privacy Shield Framework.

Google Analytics (cu anonimizare IP). www.alessandro-romania.com utilizeaza Google Analytics cu versiunea anonimizarii adresei IP. Google Analytics apartine companiei Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, STATELE UNITE. Utilizam Google Analytics pentru a analiza anonim traficul site-ului nostru si a imbunatati continutul si serviciile pe care vi le oferim. Google Analytics participa la EU-US and Swiss-US Privacy Shield Framework.

FacebookSite-ul nostru foloseste componente Facebook.  Facebook apartine Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, UNITED STATES. Facebook primeste, prin intermediul componentelor Facebook, date despre vizita unui utilizator pe site-ul nostru, ori de cate ori utilizatorul este conectat simultan pe Facebook si pe site-ul www.alessandro-romania.com. Acest lucru se intampla indiferent de interactiunea utilizatorului cu componenta Facebook. Pentru a evita aceasta situatie, va recomandam sa va deconectati de la Facebook cand navigati pe site-ul nostru. Facebook Privacy Policy: Facebook participa la the EU-US si Swiss-US Privacy Shield Framework.

PinterestSite-ul nostru foloseste elemente componente Pinterest. Pinterest apartine Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, UNITED STATES. Pinterest permite utilizatorilor sai sa publice, printre altele, colectii vizuale si vizualuri individuale, precum si descrieri de board-uri virtuale, care apoi pot fi partajate de alti utilizatori.

Politica de utilizare a Cookie-urilor

1. Politica de utilizare a cookie-urilor

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de Global Research&Development Ltd, sediul social in The Picasso Building, Caldervale Rd., WF1 5PF Wakefield, West Yorkshire, United Kingdom, la care se va face in continuare referire sub forma „Alessandro Romania”, “Global Research & Development”, „noi”, „a noastra”.

2. Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier text de mici dimensiuni, format in general din identificatori, nume ale website-urilor litere si numere, caruia utilizatorul, cand navigheaza pe pagina web prin intermediul unui browser web (ex: Internet Explorer, Chrome, etc.), ii poate permite sau nu instalarea prin stocare pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente folosite de acesta. Fisierul cookie este “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard disk-ul utilizatorului).

3. La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea catre acesta a unui continut adaptat preferintelor sale. Cookie-urile asigura utilizatoriului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Global Research&Development de a oferi servicii confortabile utilizatorului, cum ar fi: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. Cookie-urile sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem modul in care un utilizator navigheaza pe paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si a continutului acestora.

4. Ce tipuri de cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de cookie-uri:

  • de sesiune - fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la inchiderea sesiunii de navigare sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web)
  • persistente - fisiere care raman in terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii acelui cookie sau pana sunt sterse manual de catre utilizator. 

Folosim cooki-uri de la:

  • Google Analytics– o platforma de incredere la nivel mondial care analizeaza modul in care vizitatorii nostri utilizeaza site-ul alessandro-romania.com si ne ajuta sa ne imbunatatim continutul si serviciile. Google Analytics colecteaza in mod anonim informatii si ofera rapoarte si tendinte fara a afisa date sensibile sau personale ale utilizatorilor. Pentru a afla cum puteti dezactiva Google Analytics pentru activitatea de navigare, click aici. 
  • Email subscription cookies – acestea pot fi utilizate pentru a afisa continut dedicat utilizatorilor inregistrati sau pentru a va reaminti daca sunteti deja inscris. Responsabilul cookie-urilor de email marketing este furnizorul nostru de servicii Shopify.
  • Social media cookies. Pe site-ul nostru veti vedea butoane de “share” care va faciliteaza conexiunea cu retelele de social media. Cookie-urile din retelele sociale pot fi stocate in timp ce vizitati www.alessandro-romania.com sau in timp ce utilizati butonul “share” pentru a distribui continut. Cookie-urile corespund canalelor de social media utilizate si fac obiectul politicii de cookie-uri din reteaua respectiva. Puteti consulta Twitter cookies policy, Facebook cookies policy, Pinterest cookies policy. Va rugam cititi politicile lor de cookie-uri.

 5. Cum sunt folosite cookie-rile de catre acest site?

O accesare a acestui site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului;
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor;
  • Cookie-uri de inregistrare;
  • Cookie-uri pentru publicitate;
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Exemple privind utilitatea cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii;
  • Oferte adaptate intereselor utilizatorilor;
  • Retinerea detaliilor de autentificare (utilizator si parola);
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii safe search);
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;
  • Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator;
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile analitice – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex.: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceasta analiza a utilizarii lor pentru a imbunatati continutul acestora in beneficiul utilizatorului.

Cookie-urile care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar daca utilizatorul isi exprima consimtamantul expres si neechivoc in legatura cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate.

Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor aferente browser-ului utilizat. Detalii privind modificarea setarilor browser-elor puteti gasi pe website-urile dezvoltatorilor browser-elor, in Sectiunea ”Setari”, prezentate mai jos:

6. Ce date contin cookie-urile?

In cele mai multe cazuri, cookie-urile nu identifica in mod direct utilizatorii de Internet, ci terminalul de pe care acestia au accesat anumite pagini web. Aceste date sunt criptate intr-un mod care nu permite accesul  neautorizat al tertilor.

7. Retentia si stergerea cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor pe terminalul utilizatorului in mod implicit. Aceste setari pot fi modificate de catre utilizator astfel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau.

8. Actualizari are politicii de cookies

Global Reesearch&Development poate actualiza prezenta politica de cookie-uri pentru a reflecta schimbari ale diverselor cookie-uri folosite in scop operational, juridic sau de reglementare. Va rugam sa cititi regulat politica de cookie-uri pentru a va asigura ca sunteti informat corespunzator cu privire la modul in care utilizam cookie-urile. Data prezentei politici este actualizata in antetul acestei sectiuni.

9. Linkuri utile

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/